Available in: noNorsk bokmål enEnglish

Isplaneten

Et radioteater om jordas undergang. Verden trues av en komet med kollisjonskurs med jorda. En astronaut blir sendt ut på et farlig oppdrag. Han skal lande på kometen for å sprenge den.

Men når han lander på kometens overflate blir han dratt inn i et kraftfelt der mystiske stemmer forandrer hans oppfatning av hvem han er og hva som er det egentlige oppdraget.

I stedet for å sprenge kometen begynner han å reise innover i en hule. Inne i kometen møter han de fire elementene som en etter en gir ham et nytt perspektiv på menneskenes situasjon.

Isplaneten er et lyd-dikt på 37 minutter, skrevet og regissert av Marius Holth, med musikk av Dagfinn Rosnes og Maja Solveig Kjeldstrup Ratkje.

Marius Holth gir stemme til Astronauten, mens de fire elementene spilles av Vigdis Garbarek, Rolv Arly Lund, Nils Vogt og Maja Solveig Kjeldstrup Ratkje.

I rollene som nyhetsreportere møter du Marianne Ytre Eide Bjårstad og Einar Lunde. Klipp og lyddesign Marius Holth og Jan Lange, Studio RadioNova og NOTAM. Isplaneten er støttet av Norsk Komponistfond, Norsk Musikkfond, Norsk Filminstitutt, RadioNova og NOTAM.

Isplaneten er radioteaterhistorie. Forestillingen var det første hørespillet som ble kjøpt opp og sendt på NRK-radioteateret, produsert i sin helhet utenfor NRK.