Available in: noNorsk bokmål enEnglish

Mitt lille lys

Musikkteateret MITT LILLE LYS gir et humoristisk og varmt portrett av tenåringsjenter i et kristen ungdomskor og deres søken etter livets dype mening.

Lovise Angen Krogstad spiller alle karakterene og gjør en Robert Stoltenberg variant av livet i et karismatisk vekkelsesmiljø. Et fyrverkeri av et ”one woman show” som kaster oss inn i raske skift mellom svovelpredikanter, velmenende pastorer, heftige gospeldronninger og usikre tenåringsjenter.

Mange kan le gjenkjennende når de tar del i hovedperson Fridas forelskelse og dragning mellom dirigenten i ungdomskoret og en ”ikke troende” rockemusiker, hennes drømmer, eksistensielle dilemmaer og frykt for dommedag.

I «Mitt lille lys» møter vi foruten kristen fundamentalisme en indisk «peace and love» guru og en «Freud-troende» psykiater. Alle er like fanatisk overbevist om at kun de har tilgang på hele Sannheten.

Forestillingen balanserer mellom det dypt alvorlige, sårbare og det tragikomiske. Hva skjer med lyset vårt i møtet med fanatisk tro og ”mørkemenn”? Hva skjer med sårbar ungdom når de ikke blir sett i en eksistensiell krise? Kan religiøs ekstremisme overvinnes?

Marius Holth har regien i dette stykket og er musikalsk ansvarlig. Han synger og spiller gjennom forestillingen og lager en musikalsk ramme der scenemagien oppstår.